Σύστημα απολύμανσης επιφανειών UVDI-360 με υπεριώδη ιονίζουσα ακτινοβολία UVC

Η υπεριώδη ακτινοβολία (UV C) ως γνωστόν διασπά το DNA & RNA των παθογόνων μικροργανισμών (από ebola, μύκητες,φυματίωση, c difficile, MRSA, και δεν ξαναδημιουργούνται! Πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ από κάθε χειρουργική αίθουσα μέχρι και στους θαλάμους ασθενών, γραφεία ιατρών, τουαλέτες κτλ!

Πλεονεκτήματα Χρήσης:
✓ ΤΑΧΥΤΗΤΑ απολυμανσης (σε 10 λεπτά περίπου ,απολυμαίνει αποτελεσματικά χώρο 20 τμ)!
✓ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ !
✓ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ!
✓ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΩΡΟΥ! (μετά τον συνήθη καθαρισμό)
✓ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
✓ 4-log reduction του SARS-CoV-2 (που προκαλεί covid 19) στα 3.65 meters σε 5 λεπτά!

Σημαντικά Κριτήρια Υπεροχής

Η αποτελεσματικότητα απολύμανσης έχει τεκμηριωθεί από ανεξάρτητα πιστοποιημένα μικροβιολογικά εργαστήρια / οργανισμούς (διότι όλες οι λάμπες δεν είναι ίδιες σύμφωνα και με τον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας)

Technical Resources

Independently Proven Effectiveness
Coronavirus | Fact Sheet
C. diff | Fact Sheet
UV Disinfection: The Role of Distance and Time
UV-C and Surface Compatibility
Mercury Safety and UV Lamps

„Πάνω από 2000 εγκαταστάσεις στην Αμερική. Μόνο το HOPKINS διαθέτει 7 μηχανήματα “

Ήδη και στην χώρα μας το προμηθεύτηκε και παραδόθηκε πρόσφατα υπό covid 19 το ΝΟΣ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ (Δωρεά Ι.Σ.ΝΙΑΡΧΟΣ), ΝΟΣ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΠΑΝ.ΝΟΣ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ (2 τμχ)

Σχετικά Videos

Πρωτοποριακή Τεχνολογία που δίνει λύση στον περιορισμό διασποράς μικροβίων κι αντιμετώπιση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Το σύστημα UVDI-360 παράγει UV ακτίνες σε μήκος κύματος 253,7 nm,(254) απενεργοποιώντας το DNA των μικροοργανισμών. Η συσκευή εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία περιμετρικά σε 360 ° σε όλο το δωμάτιο το οποίο έχει τοποθετηθεί. Το σύστημα UVDI-360 έχει υποστεί δοκιμές από εργαστήρια τρίτων για να αποδειχτεί η μείωση κατά περισσότερο από 99,99% των 30 παθογόνων που προκαλούν ΗΑΙ (ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΕΜΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ) σε 5 λεπτά σε ακτίνα από κάθε πλευρά των 2,4 m). Η χρήση του συστήματος UVDI-360 απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία δωματίου - απλά εκθέστε τις επιφάνειες στη συσκευή πριν ξεκινήσετε τον κύκλο απολύμανσης του δωματίου αφότου γίνει ο σύνηθες καθαρισμός του χώρου.

Η επιφανειακή επεξεργασία UV-C είναι μια τεχνολογία "line-of-sight". Οι επιφάνειες που προορίζονται για απολύμανση πρέπει να εκτίθενται απευθείας στην ενέργεια UV της συσκευής. Η ενέργεια της υπεριώδους ακτινοβολίας δεν θα διεισδύσει σε υλικά όπως το χαρτί, το έδαφος, το ύφασμα, το πλαστικό, το συνηθισμένο γυαλί .Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου απολύμανσής, το δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Το σύστημα UVDI-360 δεν παράγει επιβλαβή υποπροϊόντα σε επίπεδα ανησυχίας, ούτε αφήνει υπολείμματα ουσιών.

Σε μεγαλύτερους χώρους απλά επανατοποθετήστε τη συσκευή ή ρυθμίστε τη να δράσει περισσότερο χρόνο.

Η εφαρμογή της ενέργειας UV-C για την απενεργοποίηση των μικροοργανισμών είναι γνωστή ως "υπεριώδης μικροβιοκτόνος ακτινοβολία" ή UVGI. Η τεχνητή ενέργεια UV-C παράγεται από μικροβιοκτόνους λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας που παράγουν υπεριώδη ακτινοβολία με ιονισμό ατμών υδραργύρου χαμηλής πίεσης.

Αυτοί οι λαμπτήρες είναι παρόμοιοι με τα τυπικά φωτιστικά οικιακού φωτισμού, αλλά δεν έχουν την φωσφορίζουσα επίστρωση που προσδίδει το απαλό λευκό φως. Ο ιονισμένος υδράργυρος εκπέμπει ένα κυρίαρχο μήκος κύματος 254 ( 253,7 )nm στη ζώνη UV-C, το οποίο είναι ένα ιδανικό μήκος κύματος για την καταστροφή του μήκους κύματος του DNA των μονοκύτταρων οργανισμών.

Η UVDI- 360 διαθέτει προστατευτική θήκη η οποία προστατεύει τις λάμπες.

Αφαιρείτε και επανατοποθετείτε πολύ ευκολά με ταχυσυνδέσμους οι οποίοι είναι σε τρία σημεία της θήκης.

Συχνές ερωτήσεις & Απαντήσεις

Αποτελεσματικότητα

Είναι ο αριθμός των λαμπών κριτήριο αποτελεσματικότητας της απολύμανσης;
-συχνά υπάρχει η σύγχυση ότι περισσότερες λάμπες σημαίνει περισσότερη δόση. Όπως και στους κοινούς λαμπτήρες, που όλες οι λάμπες δεν είναι το ιδιο φωτεινές/ αποτελεσματικές (πόσες φορές μια λάμπα φωτίζει ένα δωμάτιο ενώ κάποιες άλλες δεν φωτίζουν το ίδιο ή αργούν να ανάψουν κτλ;) Ετσι κι εδώ δεν είναι κριτήριο ο αριθμός των λαμπών για τεκμηρίωση της αποτελεσματικότητας. ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ κι αυτό διότι ενας προηγμένος κατασκευαστής μπορεί να έχει εξαιρετική ποιότητα λαμπών που με λιγότερες να πετυχαίνει αποτελεσματικότητα. Επίσης η σχεδίαση του μηχανήματος (πχ με ανακλαστήρες που ενισχύουν την κατανομή της δόσης), η πυκνότητα και ο τρόπος διάχυσης, συμβάλουν σημαντικά στην αποτελεσματικότητα χωρίς να χρειάζονται (αναλόγως τον κατασκευαστή ) περισσότερες λάμπες Με δεδομένη την αποτελεσματικότητα λιγότερες λάμπες προφανώς είναι καλύτερο καθώς χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να αντικατασταθούν ,μικρότερος χώρος αποθήκευσης εφεδρικών λαμπών κτλ Εάν συνειδητοποιήσει κανείς ότι οι λάμπες συνιστάται να αντικαθίσταται κάθε "χ "ώρες, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ, είναι προφανές ότι είναι πιο παραγωγικό να αντικαθιστά κανείς 4 λάμπες παρά 10-28 κτλ. Επίσης ως προαναφέραμε το ύψος των λαμπών είναι σημαντικό για να απολυμαίνονται μεγαλύτερες επιφάνειες. Μερικοί κατασκευαστές έχουν ακόμη μικρές σε ύψος λάμπες (των 40-90 εκ κι αντίστοιχα χαμηλής εκπεμπόμενης ενέργειας watt ) που δεν φτάνουν σε μεγάλες επιφάνειες και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν πολλές (πάνω από 20!) ώστε τηλεσκοπικά να τοποθετείται η μια πάνω στην άλλη για να επιτύχουν αυτό που προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα έχουν ήδη επιτύχει πλέον κατασκευάζοντας λάμπες μεγάλου ύψους (>150 εκ) και πανίσχυρες (>325watt/λάμπα) με αποτέλεσμα με 4 να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική απολύμανση χώρου (μειώνοντας έτσι και τον χώρο αποθήκευσης και τον χρόνο αντικατάστασης)
ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΑΜΠΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ;
ΟΧΙ.Πολλές φορές υπάρχει η σύγχυση ότι οσο πιο αργά συνίσταται από τον κατασκευαστή η αλλαγή των λαμπών λχ κάθε 10000ώρες λειτουργίας τόσο καλύτερα (αντί λχ κάθε 4000 ωρες λειτουργίας). Και αυτό γιατί άλλοι αναφέρονται σε ώρες συνεχούς λειτουργίας κι άλλοι σε "κανονική λειτουργία" που η συσκευή θα ανοιγοκλείνει (όπως και στους κοινούς λαμπτήρες η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από το πόσο συχνά ανοιγοκλείνουν κι όχι από τη συνεχή λειτουργία ).
Πόσα watt πρέπει να εκπέμπει μια συσκευή UV C για να είναι αποτελεσματική;
>1300 watt χωρίς αυτό να αποτελεί μοναδική παράμετρο αποτελεσματικότητας καθώς έχει σημασία να έχει ανακλαστήρες που να ενισχύουν και να κατευθύνουν την ενέργεια στις επιφάνειες, και φυσικά όλα είναι σχετικά και με την απόσταση των επιφανειών από την θέση του μηχανήματος ,την επιλεγμένη διάρκεια για να ξέρουμε εάν η δόση έφτασε στον στόχο της. Για τον λόγο αυτό η παράμετρος ισχύς (W) της ακτινοβολίας δεν είναι αρκετή ως συνθήκη για να τεκμηριώσει ότι η δόση έφτασε στον στόχο της …αν η δόση φτάσει στον στόχο της θα το δείξουν οι κάρτες (ως τους κλιβάνους/δείκτες αποστείρωσης) και προκαταβολικά η αξιοπιστία ενός μηχανήματος θα κριθεί από εργαστηριακές μελέτες (ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ) όπως προαναφέραμε. Κι αυτό διότι δεν αρκεί μόνο η ισχύς αλλά κι ο τρόπος που διαχέεται η ακτινοβολία, η διάρκεια, η πυκνότητα, η συχνότητα, η απορροφητικότητα από παρακείμενο εξοπλισμό ,το αν το μηχάνημα ανακλαστήρες που θα ενισχύσουν την παραγόμενη ισχύ (ακόμη κι αν είναι θεωρητικά μικρότερο νούμερο) και πολλά άλλα που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα της χρήσης κι ο κάθε κατασκευαστής έχει λάβει (πιθανόν)υπόψη του στην σχεδίαση του μηχανήματος.Για να μην προβληματίζετε κανείς σε αυτές τις πολυσύνθετες συνθήκες, αρκεί να τοποθετήσει τις κάρτες απολύμανσης μια φορά και μετά θα κρίνει την βέλτιστη θέση του μηχανήματος στον εκάστοτε χώρο του.

Ασφάλεια

Εχουν οι λάμπες UVC υδράργυρο;
Ναι, σε μικρά επίπεδα.Εντούτοις υπάρχουν κατασκευαστές που προτείνουν σε περίπτωση θραύσης της λάμπας να εκκενωθεί αμέσως ο χώρος πχ για 30 λεπτά (!) κάτι που είναι προφανές πόσο θα διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία (πχ καθυστέρηση επόμενου χειρουργείου, αναμονή προσωπικού ενάντια στην παραγωγικότητα, απασχόληση προσωπικού για καθαρισμό από τα θραύσματα γυαλιού κτλ. ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΕΝΘΥΛΑΚΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΡΕΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ UV C) ΠΟΥ ΕΑΝ ΣΠΑΣEI ΤΟ ΓYΑΛΙ ΚΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ κι έτσι δεν διασκορπίζεται στον χώρο.

Τρόπος λειτουργίας

Ενεργοποίηση συσκευής μόνο από μακριά ( λχ μέσω tablet ) ή και με ενσωματωμένη οθόνη;
Υπάρχουν μηχανήματα με ενσωματωμένη οθόνη για την λειτουργία του (πάντα αφήνει χρόνο λχ 30 '' για εκκένωση χώρου κι άλλες δικλείδες ασφαλείας) και μηχανήματα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν παρά μόνο μέσω απομακρυσμένης ανεξάρτητης συσκευής λχ tablet το οποίο πρέπει να είναι εντος εμβέλειας (απόσταση ) της συσκευής αλλά και εντος κατάλληλου λχ λεπτού τοίχου, τζάμι κτλ για να είναι ενεργό το tablet για να μπορεί να κάνει την "σύζευξη" με το μηχάνημα απολύμανσης που επικοινωνεί. -Tι θα γίνει εάν ο χειριστής αυτός που κρατά το tablet είναι σε άλλη δραστηριότητα και το μηχάνημα σταματήσει αιφνιδίως (λχ κάποιος μπήκε απρόσκοπτα στον χώρο ) ;πρέπει να ψάξουμε τον χειριστή να επιστρέψει εντος εμβέλειας ;Το να αφήσει το tablet στον χώρο διακινδυνεύει να χαθεί, να πέσει , να έχει φθορά ή να το ψάχνουμε την ώρα που το χρειαζόμαστε. -εάν τελειώσει η μπαταρία του tablet ή βρεθεί εκτός εμβέλειας (λχ ο χειριστής κάνει άλλη δουλειά σε άλλο χώρο) η λειτουργία του μηχανήματος σταματά !(ετσι πρακτικά ο χειριστής του tablet είναι "εγκλωβισμένος "να είναι εντος εμβέλειας επιδρώντας αρνητικά στην παραγωγικότητα της εργασίας του. -εάν είναι εντος εμβέλειας αλλά δεν "πιάνει" διότι παρεμβάλλεται χοντρός τοίχος;(ακόμη περισσότερο σε χώρους με θωράκιση με κλωβό );απλά πρέπει να "πειραματιστεί" να δει την θέση που πιάνει καλύτερα για να θεωρείται "εντος εμβέλειας" (λειτουργούν σε σύζευξη wifi μηχάνημα-tablet) κι ολο αυτό συμβάλλει αρνητικά στην παραγωγικότητα . Ετσι λχ μπορεί θεωρητικά να θέλει 15 ' για λειτουργία απολύμανσης αλλά πρακτικά να σταματά λόγω επίδρασης εξωτερικών παραγόντων (απομάκρυνση χειριστή tablet από τον χώρο, όχι καλή "σύζευξη wifi",χοντρός τοίχος κτλ Για αυτό το να έχει ενσωμανωμένη οθονη για τον πλήρη χειρισμό του μηχανήματος είναι καλύτερο (ξέρουμε πάντα που βρίσκεται) κι εναλλακτικά ισως και τηλεχειριστήριο (δεν είναι ανάγκη να είναι tablet που δίνει το έρεισμα για κλοπή) ώστε ακόμη και σε περίπτωση βλάβης (των χειριστηρίων) να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος χειρισμού.

Μία λύση ακόμα που δίνει η EnaMed για τον περιορισμό διασποράς μικροβίων κι αντιμετώπιση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Πρωτοποριακά συστήματα απολύμανσης στηθοσκοπίων STET CLEAN & STET CUBE

Τα στηθοσκόπια αποτελούν πηγή μεταφοράς μικροβίων. Η ανάγκη περιορισμού κι ελέγχου των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, οδήγησε στη κατασκευή τών STET CLEAN & STET CUBE.
Ο μικρός χρόνος απολύμανσης (κύκλος των 2 ή 5 λεπτών) κάνει εφικτή την εφαρμογή και απολύμανση του στηθοσκοπίου πριν ξαναχρησιμοποιηθεί στον επόμενο ασθενή.

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις ;

Μη διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


ENAMED Μ.Ε.Π.Ε.
Διεύθυνση: Αμαρουσίου Χαλανδρίου 86, Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210 8022150 & 216 0702085
Fax: 211-0165199
E-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

©EnaMed LTD. All rights reserved. Powered by EarthOnWire.